Originile muntenegrenilor si sarbilor

Conform spuselor din cartea scrisa de M.E.Durham “Zakon,i običaji medju plemenima u Balkanu” – “Some Tribal Origins Laws and Customs of the Balkans”1928 p.34-38:
”Munte Negru ca stat are dou parti; Partea muntoasa si litoralul, iar locuitori se impart in triburi si fratii…Fiecare trib este format din cateva fratii. Capetenia fratiei se numeste cneaz”.

 

Acelasi autor spune ca 70% din muntenegreni de azi au origini ilirice iar 30% sunt de origine vlaha si slava.

 

Pe vremuri, capeteniile tribale au fost conduse de Serdar si Bajraktar Vojvoda (voevod) Njeguš (Neagu, Negus), a carui nume provine de la muntele cu aceiasi denumire din Hertegovina intre Trebinie si Niksici.”

 

Acelasi autor spune ca si muntele Lovcen provine de la cuvantul ilir Lev-ćeni, ceea ce inseamna cainele care latra, iar numele de familie

Jerak devine Jerako-vici (Ierako vici), de la acestia provin familiile de Petrovici care aveau in posesie muntele Lovcen si care au guvernat in Munte Negru. Raici devine Raice-vici, de la acesta provine Radonici…

Aceste familii au fost intemeitori statului muntenegrean.

 

Sursa:

https://www.tapatalk.com/groups/istorijabalkana/crna-gora-i-njena-plemena-t1654.html

 

 

Autorul Miroslav Ciosovici in cartea sa intitulata “PORIJEKLO CRNOGORACA” (Originile muntenegrenilor), ne adduce la cunostiinta ca dinastia PETROVIĆ – NJEGOŠ, dinastie ce a domnit in Munte Negru din 1696 – 1916, isi trage originea din localitatea Drobniak si ca inaintasi lor au fost de origine vlaha si de religie catolica. Acelasi autor spune ca dinastia PETROVIĆ – NJEGOŠ nu au nici o origine sarbeasca.

njegos

Cercetarile la nivel international a unor renumiti oameni de stiinta publica in cunoscuta revista American Journal of Phisical Antropology si aduc la cunostiinta pe baza analizelor de sange  ca la muntenegreni, nu poate fi vorba nici pe departe ca acestia ar apartine vre unui grupului etnic slav si elucideaza faptul ca popoarele din peninsula balcanica sunt un amestec de influente diverse si ca muntenegreni isi trag originea de la vlahi-morlaci, de la iliri-arbanasi, sloveni, precum si de la celti!

 

Sursa:

http://www.selo-velika.me/?p=615

 

Pentru unii aceste rezultate sanguine poate fi un soc, insa muntenegreni de azi sunt un amestec  genetic de peste 50% vlaho-iliri iar radacinile slave, nu depasesc mai mult de 10 procente, fiind chiar un procentaj mai mic decat al celtilor.

 

Prin urmare, muntenegreni zilelor noastre in partea mare sunt urmasi ai popoarelor bastinase care au preluat influenta si limba slava.

Academicianul Petar Vlahović in articolul sau despre antropologia fizica a muntenegrenilor, spune ca doua rezultate genetice sanguine sunt dominante, I2a (P37.2) cu 29.2% si E1b1b – M215 cu 27%. Aceste doua marcaje apartin ilirilor antici, cunoscuti din Eviul-Mediu ca vlasi.

Haplogrupa I2a apartine in prealabil vlaho-morlacilor din regiunile dalmatiei, al masivului dinaric, Boka, Hertegovina, Bosnia, partea de apus din Munte Negru. Izvoarele istorice inainte de veacul al XII-lea, amintesc de mii de denumiri vlaho-morlace de pe aceste meleaguri.

Abia dupa veacul al XII-lea, sarbi si croati se formeaza ca natiune iar morlaci treptat dispar din izvoarele istorice.

 

Interesant este faptul ca haplogrupa I2a apartine si cuto-vlasilor (aromani), moldovenilor pe care istoria la fel ii cunoaste ca vlasi.

Cercetarile genetice demonstreaza acelasi lucru precum si academicianul Petar Vlahović. Din punct de vedere anthropologic, el sustine ca poporul asa numit dinaric exista pe aceste meleaguri de cel putin 10.000 de ani. Pe parcursul a acestor mii de ani, vlasi s-au extins peste tot Balcanul, astfel ca in ziua de azi avem diferente accentuate intre aceste popoare cum ar fi de exemplu moldoveni si hertegovinieni, cu toate ca ei au acelasi stramos comun.

Deoarece antropologia fizica si genetica demonstreaza ca asa numitul popor dinaric (den. de la munti dinari) vietuiesc pe aceste meleaguri de mai bine de 10.000 de ani, putem doar trage concluzia ca dalmati, docleatii, enheii, autarii, tribalii, dardanii, tracii, dacii… sunt de acelasi neam cu vlasi a caror nume apare fregvent in Eviul-Mediu.

 

Ca vlasi sunt bastinasii acestor regiuni, confirma si istoricii sarbi cum este dr. Sima Ćirković si dr. Radovan  Samardžić.

 

In ceea ce-I priveste pe albanezi, ei au dominanta haplogrupa E1b1b, fiind posibil ca ei isi trag originea de la protoiliri. Iliri  sunt pentru prima data pomeniti in veacul al VII-lea i.H. ca trib unic, dar trebuie mentinut ca sunt amintiti si de izvoarele grecesti si romane.

Aceasta este confirmat deasemenea si de savanti istorici precum Mate SujićDuje Rendić MiočevićAleksandar Stipčević, precum si de renumitul istoric Bogumil Hrabak.

Dupa spusele academicianului Branislav Đurđev – triburile muntenegrenilor isi trag originea de la catunurile vlasilor si arbanasilor.

Crnogorci

Iata rezutatele si adevarul despre originea sarbilor.

Cu cine au sarbi inrudiri genetice?

 

Sarbi au foarte putine gene de la popoarele slave, gene R-M458, care sunt dominante la popoarele de origine slava. La sarbi aceste gene ajung de abia la maxim 12%.

Majoritatea genelor sunt de la bastinasii din peninsula balcanica, de la traci, iliri si daci cu care slavi s-au imbinat dup ace s-au stabilit pe aceste meleaguri.

 

Redau mai jos o lista cu popoarele care au asemanari genetice identice cu ale sarbilor

Macedonia 96%, Grecia 66%, Ungaria 65%, Ucraina 62%, Romania 61%, Lituania 57%, Bulgaria 53%, Polonia 52%, Italia 51%, Maroc 48%, Tunisia 43%, Turcia 42%, Rusia 32%…

srbi

 

Sursa:

http://www.informer.rs/vesti/drustvo/56847/PRAVA-ISTINA-POREKLU-NASEG-NARODA-Srbi-dele-najvise-genetskog-materijala

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: