Uriasii au secat Lacul Panonic

Conform analizelor geologice, ultimele ipoteze privind ATLANTIDA, susţinută de Dr. Mircea Ţicleanu, cercetător în cadrul Institutului Geologic al României.in campia Panonica era odata asezata Atlantida. Din spusele remarcabilului istoric Nicolae Densuseanu (Dacia Preistorica), pelasgi erau uriasi si conducatorii lumii stravechi, iar getii urmasi lor. Ca dovada este cultul lui Zamolxe-Zeul Mos (V.Lovinescu), dar si simpla denumire de Get ceea ce in limbile slave inseamna Cel Vechi-Cel Batran.

Dupa potopul care a scufundat asezarile Atlantidei, uriasii au sapat prin ceea ce azi numim Muntii Retezat si Clisura Dunari, pentru ca apa sa se poata revarsa spre Marea Neagra. Fapt despre care vorbesc diverse legende vechi romanesti despre Jorgovan, Marcu Viteazul, Toma Alimos…etc.

lacul Panonic

lac panonic.sapat

In Serbia si Slavonia (Croatia), au fost gasite prin diverse localitati corabii foarte vechi, la cca 140 de m inaltime (Ladjevac, Kovacevac, Luka…), ceea ce confirma ca odata exista un Lac Panonic pe aceste meleaguri. “Zona Deliblata din Voivodina (Serbia), cu platoul său de loessuri acoperit în parte de nisipuri şi înconjurat de şesuri mai joase, se impune atenţiei noastre. Un lac care a supravieţuit în aria pannonică până acum cca 11.560 de ani pare să fie cheia acestei identificări. Vecinătatea defileului Dunării, importantele situri preistorice Vinča, Starčevo şi Lepenski Vir, dar şi multe altele, vin în favoarea acestei localizări”.

William Ryan si Walter Pitman doi distinsi geofiziceni americani sustin ca un eveniment catastrofic, un potop gigantic s-a petrecut în urmã cu 7.600 de ani, pe locul unde acum se aflã Marea Neagrã. Folosind metode de cercetare deosebit de sofisticate, ei au studiat fundul Mãrii Negre, care odatã a fost fundul unui lac de apã dulce ale cãrui maluri erau cu 110 metri mai joase decât astãzi.

Dr.Napoleon Savescu spune: “Cu 12.500 de ani î.d.Hr., crescând brusc temperatura globului terestru, calota euroasiaticã a început sã se topeascã determinând o crestere a apelor mãrilor si oceanelor cu pânã la 110 metri. Anglia, din peninsulã, va deveni insulã, Marea Mediteranã îsi va creste nivelul cu 100-110 m, fãcând posibilã istoria Atlantidei; peticul de pãmânt ce lega peninsula Balcanicã de azi, de Asia Micã se va scufunda lãsând în locul acesta o puzderie de insule noi si o mare nouã, Marea Tracicã, aceasta fiind cunoscutã azi sub numele de Marea Egee.”

Miturile diluviene sunt printre cele mai răspândite, nelipsind de pe nici un continent al planetei noastre. J.G.Frazer a clasificat existenţa a peste 200 de mituri diluviene, dar se pare că există mult mai multe. Printre cele mai cunoscute sunt: „Potopul biblic al lui Noe”, „poemul lui Ghilgameş”, „Popul Vuh”, „mitul lui Athrahasis”, „Deucalion”, apoi mituri africane despre potop, polinesiene, mitul lui Manu (Rig Veda)…etc.

Tocmai din cauza ca nivelul Mari Negre acu cca 7000 de ani in urma era mult mai scazut, uriasii au decis sa brazdeze Muntii Retezat si Dunara. Dunarea in acele timpuri fiind doar o un golf, o fasie de apa situata in partea de sud a Lacului Panonic. Nivelul Mari Negre, sau mai bine zis a Lacului Negru a crescut, astfel ca apa dulce sa combinat cu apa sarata din Marea Marmara. Este cunoscut faptul ca pana in ziua de azi salinitatea Mari Negre este mult mai scazuta decat in alte mari.

Dupa terminarea acestui proiect pelasgii si urmasii lor getii, au inceput treptat sa repopuleze aceste meleaguri bastinase si sa ridice noi orase Sarmisegetuza, Helis, Genucla…etc.

Intr-un articol anterior intitulat Sarmisegetuza denumire simbolica, am explicat ce inseamna numele acestui oras antic, capitala geto-dacilor si nu numai. Zeul Armis era unul dintre zeitatile principale ale tuturor tracilor, iar inca o dovada in plus este si numele macedo-romanilor de ARMANI. Ceea ce inseamna ca Sarmisegetuza cu siguranta nu era doar capitala geto-dacilor ci a tuturor tracilor, ilirilor, reprezentand un loc sacru.

Pompiliju Sfera

Publicitate

Un răspuns

  1. […] numit Muntele Sfant sau Koga-Ion, care mai inseamna si Capul Magnificului. Aici preotii lui Zamolxe (Zeul Mos), ofereau credinciosilor nemurirea si unde ucenicii (recrutii), cantau: “Sfant e domnul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: